Wat is preppen

Wat is Preppen?

 

Preppen is een afgeleiden van het engelse woord to prepare wat voorbereiden betekend. Een persoon die prept word vaak prepper genoemd, wat dus iemand die zich voorbereid betekend. Door een aantal tv programma’s heeft het preppen meer aandacht gekregen, maar ook een niet volledig beeld. Op tv laten ze de extreme preppers zien waardoor het beeld ontstaat dat preppers niet helemaal goed bij hun hoofd zijn omdat ze zich vaak distantiëren van de maatschappij en/of zich anders gedragen dat dat we maatschappelijk gewent zijn. Maar heeft u een verzekering, het advies van de overheid opgevolgd en een aantal flessen water achter de hand of een EHBO doos in huis? Nou dan bent ook u een prepper, want u bent op een manier voorbereid op een situatie welke niet alledaags is. Eigenlijk zijn we allemaal tot een bepaalde hoogte een prepper. Maar mensen die hier bewust en actief mee bezig zijn voelen zichzelf en noemen zichzelf prepper.

 

Waar preppen preppers zich op voor?

 

Preppen doe je dus voor niet alledaagse situaties. Dit kan zijn een ongeval tot het in elkaar storten van het economisch systeem en het einde van de westerse wereld zoals we die nu kennen. Is het realistisch om je voor te bereiden op zulke extremen? Als je de mensen die getroffen zijn door de vloedgolven in Azië, de economische problemen in Zuid-Europa  of de meteoriet die boven Rusland explodeerde of ze ooit verwacht hadden in z’n situatie te komen dan zullen ze bijna allemaal nee zeggen.

 

Hoe preppen preppers?

 

Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden op een onverwachte situatie. Hieronder een opsomming van algemene manieren.

 

EDC (Every Day Carry): kijken naar wat je elke dag bij je wilt hebben als je de deur uit gaat.

BOB (Bug Out Bag): een tas om 72 uur mee te kunnen overleven wanneer je in een noodgeval huis en haard moet verlaten.

Zelfstandigheid: zo min mogelijk afhankelijk zijn van externe partijen voor je water, eten, energie, warmte, etc.