Geocaching

GEOCACHING is een hightech schattenjacht die over de hele wereld wordt gespeeld door avonturiers met GPS apparaten. Het basisidee is om buiten verborgen containers te vinden, die Geocaches worden genoemd. Daarna deelt u uw ervaring online met anderen. Iedereen kan de coördinaten, die op Geocaching.com te vinden zijn, gebruiken om Geocaches op te zoeken.’ Geocaching combineert technologie met avontuur en is een leuke manier om plekken dichtbij en verder weg te verkennen. Koppel Geocaching aan kamperen, wandelen, fietsen, varen of andere activiteiten voor een nog completere ervaring. Het is dé manier om actief buiten bezig te zijn in de vrije natuur of ergens anders. Kinderen vinden wandelen weer leuk!
Geocachen bestaat sinds 2000 en kan wereldwijd gespeeld worden doordat er op dit moment meer dan 1,2 miljoen Geocaches verstopt zijn in ruim 200 landen. In Nederland zijn dat er inmiddels meer dan 10.000 stuks.
Deze hobby kent weinig regels, maar er zijn wel algemene richtlijnen. Deze richtlijnen helpen de cacher om te bepalen wat hij/zij kan doen. En ze helpen ook om deze hobby in stand te houden.

Hier vind u de startershandleiding Geocaching in PDF.